Heerlijke Boergeit recepten van de Sikke's Hoeve

recept met geitenvlees
Binnenkort volgen er nog meer recepten op onze website.

Naast het zelf bereiden van geit kunt u uzelf ook culinair laten verrassen bij restaurant de Gulle Waard in Winterswijk en restaurant de Vrijheid in Grou. Daar staat met regelmaat de heerlijke boerbok op het menu.

  • Geitenstoof met kweepeergelei, spekjes en pruimen
  • Voor 4 personen:
    4 middelgrote geitenboutjes,
    150 ml droge witte wijn
    olijfolie
    1 kaneelstokje
    250 gram magere spekreepjes,
    1 tl gemberpoeder
    2 fijngesneden sjalotjes,
    2 el kweepeergelei
    100 gram zilveruitjes, gespoeld en uitgelekt
    125 g gedroogde pruimen zonder pit
    1 ½ tl suiker

  • Bestrooi de geitenboutjes met zout en peper. Verhit een dun laagje olie in een gietijzeren pan. Bak de boutjes om en om zodat ze mooi bruin worden.
    Voeg de spekjes en de sjalotjes toe en laat dit 3-4 min. bakken. Voeg de zilveruitjes toe en laat dit nog 4-6 min. bakken. Voeg de suiker toe en schep goed om. Voeg de wijn toe en laat even sudderen. Voeg het kaneelstokje, gemberpoeder, de kweepeergelei en de helft van de pruimen toe. Voeg wat water toe indien het geheel nog niet onder staat. Doe de deksel op de pan en laat dit 1,5 uur sudderen op laag vuur. Roer af en toe en voeg indien nodig nog wat wijn/water toe. Voeg de resterende helft van de pruimen toe en laat alles nog 30 minuten sudderen. Lekker met couscous!